Traductor

divendres, 21 de març de 2014

4

[Pa integral amb flocs de civada]

 3 hores   Per un pa d'uns 750gr. aprox.

 Ingredients: 

 250gr d'aigua
✓ 1 *c/c de sal
✓ 2 *c/s de llet amb pols, uns 30gr. (opcional)
✓ 10gr. de mel
✓ 150gr. de farina de força
✓ 250gr. de farina integral de blat
✓ 50gr. de flocs de civada
✓ 20gr. de llevat fresc o 1 c/c de llevat sec
✓ Flocs de civada i llavors de lli (per decorar i farcir el pa)
✓ 1 ou batut per pintar el pa

*c/c: culleradeta de cafè
*c/s: cullerada sopera

 Preparació amb thermomix:

Al got de la tmx hi posarem l'aigua, la llet en pols, la mel i el llevat fresc. Barrejar durant 1min./37ºC/vel.1.
Afegim la farina de força, la farina integral de blat, els flocs de civada i la sal. Pastar durant 20seg./vel.espiga.
Retirem la massa obtinguda del got i anem afegint llavors de lli (una mica a gust). Pastem fins que les llavors s'hagin incorporat per complet a la massa. Formar una bola i deixar reposar, dins d'un recipient, durant una hora més o menys, o fins que dobli el seu volum. Millor que faci el repòs on no hi hagi corrents d'aire i la temperatura sigui agradable, per exemple al forn, apagat. (Primera fermentació o llevat).
Ara ve la part més entretinguda i gratificant, donar forma al nostre pa. Aquest cop vaig fer dos panets, però en podeu fer un de gran. 
Comencem agafant porcions de la massa, més o menys iguals (jo les peso), i formem boletes, jo en vaig fer 6, tres per panet. Ara agafem les boletes, una per una, i les estirem amb el rodet (nº 1), tot seguit les enrotllem sobre si (nº 2). Per finalitzar el procés, anirem col·locant els cilindres formats (nº 3) dins del motlle (nº 4), amb la part de la unió sota i deixant una separació entre si. Ara només cal deixar reposar una horeta més, o fins que dobli en volum. (Segona fermentació o llevat).


Una vegada hagi doblat el seu volum, i amb molt de compte, pintarem el pa amb ou batut. Per finalitzar i deixar més bonic el nostre pa, hi posarem flocs de civada i llavors de lli per damunt.
Pre calentar el forn a 220ºC i una vegada introduïu el pa baixar a 200ºC.
Fornejar durant 30min./200ºC/alçada nº 2/funció forn de pa (en el meu cas). Podeu tapar el pa amb paper d'alumini per que no es torri massa per damunt i als últims 10 minuts el traieu.

 Observacions:
 Si no teniu thermomix ho podeu pastar a mà, només heu de fer un volcà amb les farines i anar afegint la resta d'ingredients. L'aigua millor tèbia i barrejada amb el llevat i la mel.
 Si ho feu amb panificadora, seleccioneu el programa de Pa integral/Torrat mig/750gr.
 Per decorar el pa he utilitzat llavors de lli i flocs de civada, però hi podeu posar les que més us agradin.


 Us encantarà   


4 comentaris:

  1. Un pa molt sa, 'agrada barrejar farines a l'hora de fer pa.
    Petons.

    ResponElimina
    Respostes
    1. M'alegra veure't per aquí Anna!. És un pa realment deliciós.
      Petons.

      Elimina
  2. Hola Sandra!!
    Ja se'm feia estrany que estaves més desapareguda del mapa que jo, jejeje!!
    M'encanta la imatge del teu nou bloc, t'ha quedat genial (i el pa també!!).
    Petons guapa i molta sort!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Pili! estrany del tot nena je je je. Gràcies per passar a veure el meu nou bloc, hem fa molta il·lusió que t'agradi.
      Petonets.

      Elimina

Gràcies per les vostres visites i comentaris!