Traductor

dimecres, 4 de juny del 2014

0

[Beguda natural de coco]


























 10minuts    600gr.

 Ingredients

1 coco (*el meu 290gr.)
✓ 290gr d'aigua (el pes del coco) + 200gr = 490gr.

*El pes del coco sempre pelat, sense la closca.

 Preparació amb thermomix: 

Primer de tot traurem l'aigua del coco i la reservarem en un got. Aquesta part és força fàcil, només heu de punxar un del tres punts negres que trobareu a la part inferior del coco, un sempre es pot foradar, i deixar sobre un got per que vagi caient el líquid. Ara amb paciència, obrir-lo i anar traient el coco. Aquesta part ja li deixo al meu marit je je, per que jo de paciència ben poca.
Posar el coco, l'aigua del coco (110gr.) i l'aigua (290gr.) dins la thermomix y triturar durant 2min./vel.10.
Ara només cal colar-ho, per separar la polpa del líquid. Per fer-ho vaig utilitzar un colador de inox del que sol tenir tothom per casa, però si voleu filar prim ho podeu fer amb un drap de cotó.
El líquid resultant podem dir que és beguda de coco de primera liquada, força concentrat. Ara tornarem a fer una segona liquada, així que ficarem la polpa del coco al got de la thermomix junt amb els 200gr. d'aigua restants i programarem 2min./vel.10. Repetir el mateix procés de filtrat. Ara el resultat serà una beguda de coco de segona liquada, una mica més suau. Jo junto les dues liquades en una mateixa ampolla.

➟ Preparació tradicional:

El procés és exactament igual, simplement que utilitzarem un turmix de mà, una picadora o qualsevol altre robot de cuina que ens pugui ser útil. Només un recomano que talleu el coco a bocins petits per tal d'obtindre un liquat perfecte, que la màquina no pateixi i que es trituri correctament, sense cap problema. Però això ja dependrà de la potència del vostre robot de cuina.

➟ Observacions:

 Podeu substituir l'aigua per llet (500gr.), el líquid resultant serà una llet de coco. Al dur ferment làctic la podríeu utilitzar per fer iogurts de coco.
La intensitat del sabor dependrà de vosaltres, és tan simple com afegir més o menys aigua. Sobretot beure ben fresqueta!!.
✎ Una primera liquada pot ser apropiada per elaborar receptes que requereixin d'un sabor intens o que necessitin més crema. En canvi una segona o tercera liquada pot ser perfecte per fer batuts o d'altres begudes que necessitin menys intensitat. Així que una beguda o llet de coco perfecte serà la que més us agradi o us convingui en cada moment.
✎ Una idea: Suc de pinya natural amb beguda o llet de coco. A la batedora posem la pinya natural tallada a bocins i la llet o beguda de coco (la quantitat una mica al vostre gust). Ho batem a velocitat màxima i ja tenim una pinya colada la mar de bona je je je.
✎ També podeu utilitzar coco ratllat de bossa, simplement haureu d'hidratar-lo amb aigua la nit abans i seguir el mateix procediment. Suposo que el sabor no és tan intens, però també està bo.
✎ Conservació: 4/5 dies a la nevera.
✎ Si deixeu que reposi, una hora més o menys, veureu com se separa el líquid (o sèrum) de la crema. Ho podeu separar per decantació i utilitzar la crema per a preparacions concretes que ho requereixin.
Mirant la següent fotografia podeu veure com el líquid queda sota i la crema a dalt.


Us deixo un enllaç, força interessant, on explica les propietats i els beneficis del coco: FES CLIC AQUÍ.

Fa oloreta a estiu! 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per les vostres visites i comentaris!