Traductor

dimarts, 7 d’octubre del 2014

2

[Pa de plàtan]


























 45 minuts   10 racions

 Ingredients

✓ 100gr. de mantega a tº ambient 
✓ 150gr. de sucre morè
✓ 2 ous "M" a tº ambient
✓ 60gr. de llet a tº ambient
✓ 240gr. de farina de blat 
✓ 3 plàtans ben madurs (300gr. aprox.)
✓ 50gr. de nous
✓ 1 culleradeta de cafè de bicarbonat
✓ Un polsim de sal

 Preparació amb thermomix:
  
Pre calentar el forn a 180ºC.
Ficar dins el got les nous i trossejar durant 2seg./vel.5. RESERVAR.
Ficar dins el got la mantega, el sucre i els ous. Mesclar durant 30seg./vel.4.
Tot seguit afegir els plàtans, la llet, la sal i el bicarbonat. Mesclar durant 10seg./vel.4.
Per últim afegirem la farina i les nous, mesclant durant 10seg./gir a l'esquerra/vel.4.
Ficar la mescla dins del motlle desitjat i fornejar durant 45min./180ºC/calor per dalt i per baix/alçada nº 2.



























 Preparació tradicional:

Pre calentar el forn a 180ºC.
Amb la ajuda del morter, picar les nous fins que estiguin ben trossejades i reservar.
Com els plàtans són madurs, els xafarem amb una forquilla. RESERVAR.
En un "bowl" ficarem el sucre, la mantega i els ous. Amb la ajuda d'una batedora ho batrem durant 1 minut a màxima velocitat.
Tot seguit afegirem els plàtans ben xafats, si queden bocis tampoc passa res, la llet, la sal i el bicarbonat, mesclant durant uns 10 segons a velocitat mitja.
Per últim afegir la farina i les nous i mesclar a velocitat suau fins que estigui ben integrat.

 Observacions:

✎ Podeu utilitzar un motlle de plum cake de 2,5 litres, jo vaig utilitzar dos d'un litre.
✎ Els plàtans com més madurs millor. Els meus ho eren força, per això vaig posar menys sucre.
✎ Podeu utilitzar farina integral (de blat, d'espèlta... la que més us agradi).
✎ Probeu a untar una llesca amb crema de cacau... mmmmm una delícia!.

 Font: 100 receptes econòmiques de Vorwerk (la recepta original porta 85gr. de mantega, farina integral i 200gr. de sucre).






















   Us animeu? 


2 comentaris:

  1. Este pan me encanta, lo suelo hacer a menudo y es ideal para desayunar con energía, te ha quedado perfecto!

    Feliz finde!
    http://bakelosophy.blogspot.com.es/

    ResponElimina

Gràcies per les vostres visites i comentaris!