Traductor

dilluns, 26 d’octubre del 2015

0

[Panellets de pinyons]


 1 hora   25 unitats (en funció del tamany)

  Ingredients:

Massapà:
✓ 250gr. de farina d'ametlla
✓ 125gr. de sucre
✓ 50gr. d'aigua mineral

✓ Pinyons (180/200gr. aprox.)
✓ 1 ou batut
✓ 1 clara d'ou batuda (opcional)

 Preparació tradicional:

Primer de tot farem el massapà, ficant en un cassó l'aigua, la sucre, i ho portarem a ebullició, sense deixar de remenar amb una cullera de fusta.
Una vegada arrenqui el bull, enretirar del foc i afegir tota la farina d'ametlla de cop.
Remenar amb una cullera de fusta fins que veieu que està tot ben integrat i deixar reposar fins que el massapà estigui temprat o fred.
Una vegada fred el massapà, ja el tindreu llest per començar a elaborar els panellets, en aquest cas els farem de pinyons.
Formar boletes del mateix tamany, uns 10/14gr. aproximadament cadascuna. A mi m'agraden petits, per això les unitats finals poden variar en funció del tamany que les feu.
Pre calentar el forn a 200ºC.
Enganxar els pinyons sembla fàcil, però resulta una mica complicat... podeu mullar-vos les mans amb una mica d'aigua o bé amb clara d'ou, jo ho acostumo a fer amb clara, trobo que s'enganxen millor.
Ara només heu de tenir una mica de paciència i anar enganxant els pinyons, pressionant una mica i donant la formeta rodona al panellet.
Una vegada estiguin fets, els col·locarem a la safata del forn i els pintarem amb ou batut.
Fornejar durant 5/6min./200ºC/calor per dalt i per baix/alçada nº 2.

 Observacions:

✎ És molt important no treballar gaire el massapà, us podria donar problemes durant la cocció.
✎ Molt important! no fornejar més de 6 minuts, han de quedar tobets per dins. Si us passeu quedaran durs... penseu que el massapà ja està fet, es tracta de daurar els panellets una miqueta.

 Font:

Que hi ha de postres? Un bloc ple de tradició pastissera, no deixeu de visitar-lo!


























❤ Hi ha tradicions que no s'haurien de perdre mai... 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per les vostres visites i comentaris!