Traductor

dimarts, 9 de febrer del 2016

1

[Pa de Brioix]


  3 hores (depenent dels llevats).   750gr.

 Ingredients: (per un motlle de 22cm)

3 ous 
375gr. de farina
75gr. de mantega (a tº ambient)
20gr. de llevat fresc  
65gr. de llet 
✓ 45gr. de sucre
8gr. de sal
Un ou batut per pintar el brioix

Preparació amb thermomix: 

Ficar al got de la thermomix la llet i el llevat. Programar 30seg./37ºC/vel.2.
Afegir els ous, la farina, el sucre i la sal. programar 15seg./vel.6.
Tot seguit programarem  3min./Velocitat espiga.
Programar 2min./Velocitat espiga, i anar afegint la mantega a daus per dalt, amb la màquina amb marxa.
Una vegada hagi finalitzat el temps deixarem reposar la massa durant una hora més o menys o fins que augmenti el seu volum. La podeu deixar dins del got o bé passar a un "bowl", depenent de les vostres necessitats.
Quan veieu que ha augmentat el seu volum, si la heu deixada reposar dins del got de la thermomix, programar 1min./Velocitat espiga, o bé desgasificar amb les mans si la heu treta del got.
Amb les mans humitejades amb oli, agafarem la massa i la ficarem al motlle. Tapar amb un drap de cuina i deixar reposar fins que augmenti el seu volum, 45/60min. aproximadament.
PRE CALENTAR el forn a 200ºC.
Pinzellar la superfície del pa de brioix amb el ou batut, amb compte de no desgasificar la massa i fornejar durant 25-30min./200ºC/alçada nº 2/calor per dalt i per baix.

Amb la següent fotografia podeu veure la massa abans i després de llevar.   
  
  Observacions:
✎ El podeu acompanyar amb xocolata desfeta a la tassa mmmmm o amb nata muntada... També queda molt bo amb mantega i melmelada, una delícia. Tant li escau dolç com salat.
 Si durant la cocció veieu que comença a daurar-se massa, podeu obrir el forn i tapar amb paper vegetal durant els últims 10 minuts.
Podeu utilitzar un motlle de plum cake.

Font: Vorwerk (Llibre Imprescindible).
  













 






Als més petits de la cas els encantarà! bé... i no tan petits je je je


1 comentari:

  1. Sandra què bones i quina bona pinta. Recorde haver-les tastat fa moltíssim a Lyonn. Encara les recorde.
    Un beset guapa.

    ResponElimina

Gràcies per les vostres visites i comentaris!