Traductor

dimecres, 23 de març del 2016

0

[Coca de vidre]

















1 hora (repòs) + 1 hora (forn)    6/7 coques

 Ingredients:

La massa:
✓ 30gr. d'oli

✓ 220gr. d'aigua
✓ 1 *c/p de sucre
✓ 20gr. de llevat fresc
✓ 400gr. de farina de força
✓ 1 *c/c de sal

Per la cobertura:
Sucre
Aigua
Anís

*c/p cullera de postres
*c/c culleradeta de cafè 

 Preparació amb thermomix (TM5/TM31):

Ficar l'oli, l'aigua i el llevat fresc al got de la thermomix i programar 1min./37ºC/vel.1.
Afegir el sucre, la farina i la sal. Programar 2min./vel. espiga.
Deixar reposar dins del got, si necessiteu la thermomix per fer altres elaboracions reservar en un "bowl", durant una hora o fins que dobli el seu volum.
Pre-calentar el forn a 220ºC
Treure la massa del got i desgassificar amb les mans. Fer boletes d'uns 100gr. aproximadament, jo en vaig fer 6 de 100gr. + 1 de 80gr. 
A la safata del forn us caben dues coques per fornada, així que les anirem fent de dues en dues.
Agafar una bola, i amb el corró, estirar tot el que doni de si la massa. Com més finetes les deixem millor serà el resultat. Ficar sucre en abundància per tota la superfície de la coca, unes gotes d'aigua i per últim pulveritzar amb anís, sen se por.
Fornejar durant 12/15min./200ºC/alçada nº 2/calor per dalt i per baix. Una vegada les traguem del forn, pulveritzar amb anís, sen se por i amb ganes! je je je je, mmmm quina oloreta fa la cuina...
Repetir el mateix procés amb la resta de boles.

 Observacions:   

La massa que utilitzem per fer les coques és la mateixa que la de la pizza, si si heu llegit bé, je je je. La meva és del llibre "Cuina fàcil i saludable" de Vorwerk, però podeu utilitzar la que feu normalment, cap problema.
Una opció ràpida i còmode, és comprar la massa de pizza fresca, només haureu de tallar i estirar una mica. Comprant-la us estalvieu una hora de feina. La veritat que no ho he probat mai, però he vist blocs on ho fan així, senyal que deuen quedar bé. De totes maneres, ja que m'hi poso, m'agrada fer-ho tot casolà... manies?? doncs no se....
Podeu estar ben tranquils/es si les feu d'un dia per l'altre, perque queden igual de bones com acabades de fer.

Senzilles d'elaborar i boníssimes! us aseguro que quedareu la mar de bé amb aquestes coques, èxit assegurat.
No us podeu ni imaginar la oloreta que feia tot el pis... mmmm una delícia!. 
    



















































 ❤ Bones, bones i requetebones!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per les vostres visites i comentaris!